Even voorstellen

Mijn naam is Paul van Hattem en ik ga met mijn Tineke 18 oktober a.s. verkassen naar Spanje. Tot voor kort was ik werkzaam bij een groot chemisch concern als proces-operator en mede door ploegendienst en, laten we zeggen wat wrijving tussen mij en management, heb ik mezelf met pensioen gestuurd.

De dag dat dit gepubliceerd wordt, 15 oktober, is voor mij wel een bijzondere dag, ik word 54 jaar jong en de overdracht van mijn huis in Nederland gebeurd vandaag.

De 16e geven we een “aju-paraplu”-borrel en 18 oktober begint het avontuur: WE VERTREKKEN !!!!

Op het moment zijn we nog volop in voorbereiding, inpakken, wat niet echt vlot want sommige dingen heb je nog nodig tot het laatste moment, dus de dozen staan klaar met de spullen erom heen. Kortom, een puinhoop, maar wel leuk en spannend.

Gelukkig hoeft niet alles mee, we hebben al een compleet ingericht huis in Spanje dus we kunnen aardig wat spullen achterlaten. De kinderen zijn ook al lekker aan het uitzoeken geweest en dat scheelt een paar ritjes naar de kringloopwinkel.

Vooral de papierwinkel geeft heel wat uitzoekerij en het is bijna niet te overzien wat er geregeld moet worden en de timing is erg belangrijk. Echte hollanders die we zijn, willen we niet onverzekerd rondlopen dus bijvoorbeeld ziektekostenverzekering moet hier aflopen en op hetzelfde moment in Spanje ingaan. Je zal zien dat er wat gebeurd als je net niet verzekerd meer bent. Wij geloven dus heilig in de Wet van Murphy !

Wij gaan wonen in San Juan de los Terreros, een klein plaatsje in Andalusiƫ. We weten er na een paar jaar al lekker de weg en kennen al aardig wat mensen. Volgens mij krijg ik genoeg stof tot schrijven, Spanje en de Spanjaarden zij nu eenmaal heel anders als Nederland en die nuchter Hollanders. Bij sommige dingen valt je mond open van verbazing als je ziet hoe serieus ze sommige zaken behandelen die wij minder interessant vinden en aan de andere kant maken zij zich weer helemaal niet druk over zaken waar wij ons wel over opwinden. Het zal wennen worden, vooral omdat alles in een lagere versnelling gaat en heel wat relaxter. Vooral Tineke zal er aan moeten wennen, ik ben gelukkig wat rustiger.

In mijn volgende bijdrage zal ik wat meer kunnen vertellen over hoe de verhuizing en alles is verlopen. Misschien roepen wat dingen vragen op, stel ze gerust op paulentinekeinspanje@live.nl en ik zal ze ik zal ze proberen te beantwoorden.

U kunt ook reageren via de onderstaande mogelijkeheid.Leave a Comment