Gezondheidsconcept wint Ondernemersbelofteprijs 2008

Gezondheidsconcept wint Ondernemersbelofteprijs 2008Ondernemer Patrick de Regt (36) heeft met zijn gezondheidsonderneming Morgengezondweerop.nl de Rotterdamse Ondernemersbelofteprijs 2008 in de wacht gesleept. “Het is heel simpel: een bedrijf met gezondheidsmanagement als integraal onderdeel van het HRM-beleid presteert beter,” aldus De Regt.

Met Morgengezondweerop.nl biedt De Regt bedrijven de mogelijkheid om hun werknemers een gezondheidscheck met – indien nodig – een verbeterprogramma te laten doen. De gezondheidscheck vindt plaats in een professionele onderzoeksbus die speciaal komt voorrijden, zodat de check snel en effici├źnt kan worden gedaan. De jury van de Ondernemersbelofteprijs prees het gezondheidsconcept om haar innovativiteit en relevantie voor het bedrijfsleven.


Gezond bedrijf, aantrekkelijke werkgever


In de visie van De Regt biedt een actief gezondheidsbeleid ondernemingen veel kansen, tegen een relatief lage investering: “Vergeleken met de rest van Europa worden we in Nederland steeds ongezonder. De overheid, maar ook zorgverzekeraars en werkgevers hebben hier inmiddels volle aandacht voor. De belangrijkste verschuiving die in het denken over gezondheid op de werkvloer moet plaatsvinden, is die van herstel en re├»ntegratie naar preventie. Wij hebben hier een goed, wetenschappelijk onderbouwd gezondheidsprogramma voor samengesteld.”

De Regt ziet ook kansen voor bedrijven om zich met een actief gezondheidsbeleid onderscheidend te profileren: “Je hebt niet alleen minder verzuimkosten, je neemt als werkgever ook samen met de werknemer de verantwoordelijkheid voor een toenemend maatschappelijk gezondheidsprobleem. Daarnaast heeft goede zorg voor de werknemers een positief effect op het imago van de onderneming op de arbeidsmarkt.”

Morgengezondweerop.nl begint met het aanbieden van het gezondheidsprogramma dicht bij huis. De knaloranje Morgengezondweerop.nl onderzoeksbussen zullen de komende maanden bedrijven aandoen in de Rotterdamse haven. Bedrijven in de havenregio krijgen binnenkort hiervoor een uitnodiging toegestuurd of kunnen zich direct aanmelden via corporate@morgengezondweerop.nl.


Morgengezondweerop.nl


Morgengezondweerop.nl is een commercieel gezondheidsinitiatief dat is voortgekomen uit een in 2005 en 2006 gehouden landelijk hart- en vaatziekten onderzoek onder vijftigplussers. Morgengezondweerop.nl heeft als doel een betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde en betaalbare gezondheidscheck aan te bieden, die voor iedereen in Nederland bereikbaar is. Het onderzoeksteam van Morgengezondweerop.nl bestaat uitsluitend uit medisch gekwalificeerde professionals.Leave a Comment