Glas Kunst Goirle 2008

Bij Glas & Kunst Goirle ontmoeten kunst en industrie elkaar. Van 13 tot en met 16 maart zullen er in industriële loodsen werken te zien zijn van nationale en internationale kunstenaars. Grote namen uit de glaskunst vinden een plek naast jonge veelbelovende beeldhouwers. Realistische schilderijen worden afgewisseld met psychedelische doeken. Glas & Kunst Goirle is een beleving die ieder jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Dit jaar worden de loodsen van een glasgroothandel voor de vierde keer omgetoverd tot een kunsthal. Het industriële glas vormt een doolhof waarin kunst uit vele disciplines te zien is. Het bouwglas en de kunst gaan een wisselwerking met elkaar aan. De industriële omgeving vormt een contrast met de schoonheid van het glas, de schilderijen en beelden geven de loodsen allure.

De organisatie van Glas & Kunst Goirle wil haar publiek ieder jaar weer verrassen. Wie voor het eerst komt, kijkt bij binnenkomst al zijn ogen uit. In de schemerige hallen zie je overal waar je kijkt mooi uitgelichte kunst. De bezoekers die ieder jaar de sfeer komen proeven, krijgen wat ze verwachten en meer. De keuze voor uitgesproken kunstenaars zorgt voor een diverse tijdelijke collectie.

Net als voorgaande jaren heeft Glas & Kunst Goirle weer een wijnproeverij en een champagnebar. In de loodsen is zelfs een terras omgeven door bouwglas en kunst waar in een bijzondere omgeving van kunst, eten en drinken genoten kan worden.

Dit jaar is onder andere werk te zien van: Hans Peter Mader, Swa van Dael, Theo Koster, Rosalie, Grace van den Dobbelsteen, Sjaak Smetsers, Ger Stallenberg, Stanislaw Borowski, Noud Adams, Cristallerie Daum, Ming Hou Chen, Tom Smetsers, Ton Coops, Marjolein van Haasteren, Bart Verheyen, Stanislaw Jan Borowski, Rietje Geurts, Elizabeth Koning, Alexander Smith, Gerdine Duijsens, Pawel Borowski, Rik van Rijswick, Astrid van Liesdonk, Jos Leurs, Ekaterina Moré, John Zinner, Mats Jonasson, David Beliën, Irénée Duriez.


Openingstijden


Van 13 t/m 16 maart

Donderdag t/m zondag 11:00 -19:00

Kaartjes à 7,50 euro bij de entree.

Beurscatalogus 7,50 euro


Locatie


Giga-Glas!

Fabriekstraat 73

Industrie terrein Tyvoort; route 8

5051 HN Goirle

informatie: 013-5342226

www.glaskunstgoirle.nlLeave a Comment