Handige zonnebril

Het zomerseizoen is weer in aantocht en dan grijp je al snel naar je zonnebril. Ik heb ze in verschillende soorten en maten, maar er zijn er nu nog twee die ik gebruik. Één goede, gekocht bij de opticien en één die je over je gewone bril kunt schuiven, gekocht bij www.worldwidevision.nl


www.Worldwidevision.nl

is leverancier van visuele hulpmiddelen, bedoeld voor mensen net als ik, met een visuele handicap. Zij hebben een brede zonnebril (groot model) die je over je gewone bril heen kunt schuiven en je gezicht nagenoeg afdekt. Mooi is anders, maar voor mij ideaal.

Gisteren zat ik in de zon in de tuin en wilde lezen. Het licht was daarvoor veel te fel. Mijn gewone zonnebril is niet geschikt als leesbril en mijn leesbril biedt geen bescherming tegen de zonnestralen. Dan komt die zonnebril van worldwidevision.nl heel goed van pas. Ik zette mijn leesbril op, schoof de zonnebril er overheen en kon de rest van de middag genieten van mijn boek.

Ik las Suske en Wiske en het eiland Amoras en ben daar de hele middag zoet mee geweest. Ik verlies zelf soms mijn geduld bij mijn leestempo, maar zo’n simpel stripboekje was toch wel heel erg leuk.Wie net als ik een probleem heeft met lezen en zonlicht, misschien is die bril een tip voor jullie!


Geschreven door Bas Meisters
Leave a Comment