Herbergerie Het Landleven in Drenthe, een plek om te ontstressen

“Jullie zeggen dat wij hier kunnen ontstressen, nou dat klopt, we gaan na dit heerlijke weekend helemaal uitgerust naar huis.”en”Wat was het eten heerlijk, vooral van de fazant hebben we genoten. Je proeft dat ze een goed leven hebben gehad.”en”Heerlijk gezwommen in dit prachtige paradijsje en nog lekkerder gegeten! Wat een gastvrije mensen.”En dat zijn nog maar een paar van de regels uit het gastenboek. De ene opmerking nog lovender dan de andere. En het klopt! Herbergerie Het Landleven is een heerlijke plaats om te verblijven. De kamers zijn ruim, er heerst rust en het eten is fantastisch.Dit hotel is in het voorjaar van 2007 opengegaan. Daarvoor was het een sauna, dat is nog goed te zien. De twee sauna’s die aanwezig zijn kunnen nu gebruikt worden door de gasten. Het verwarmde zwembad in de tuin is behoorlijk groot en van mei t/m september open. In oorsprong is het een boerderij geweest, dat zorgt voor sfeervolle kamers en een ruim, prachtig ingericht restaurant. Regelmatig wordt de hele Herbergerie afgehuurd om er te vergaderen of om er een familiefeest te vieren. En dat kan makkelijk, omdat er negen kamers zijn. Daar is overigens een familiekamer voor vier personen bij. De prijs van de comfortabele, sfeervolle kamers is vanaf € 119 voor twee personen per nacht. Er zijn diverse arrangementen.


Het restaurant


De keuken van Het Landleven kan getypeerd worden als Frans/Italiaans. Er wordt rekening gehouden met de seizoenen, alles wordt zelf gemaakt en wel zo vers en biologisch mogelijk. Het vlees komt van een Ecoboer uit de omgeving van Wapserveen, de kruiden komen uit eigen tuin. Met eetwensen en diëten kan rekening gehouden worden. Uiteraard wordt er ook voor vegetariërs een maaltijd vol afwisseling bereid.Wij mochten genieten van het viergangen (wild)menu (onderdeel van het romantische arrangement), elke gang was heerlijk en verrassend.


Omgeving


Eigenlijk hoef je helemaal het hotel niet uit, maar voor wie toch nog iets van de omgeving wil zien is er genoeg te doen. Heerlijk wandelen of fietsen over de heide (fietsverhuur is mogelijk) bijvoorbeeld. Er zijn wandel- en fietsroutes aanwezig. En wat is er heerlijker dan na een stevige en vermoeiende fietstocht de sauna in te gaan? Er is een lichttherapie- en kruidensauna. Alfred of Roelien zetten ze graag voor de gasten aanWie wil winkelen kan terecht in Meppel en Heerenveen. Op 10 km afstand ligt Steenwijk, een eeuwenoud vestingstadje. Naast dat het daar leuk winkelen is, is er dus nog veel meer te zien.

Op 20 km afstand ligt Giethoorn, het Venetië van Nederland. Daar is een boottocht te maken. In Havelte (5 km) zijn de hunebedden te bezoeken, maar je kunt er ook gaan golven. In Uffelte kan men de schaapskooi bezoeken. Voor wie van musea houdt is er het Rotanmuseum in Noordwolde, het Koloniemuseum in Frederiksoord en het Zeemuseum Miramar in Vledder.

Wist u overigens dat er meer valse Van Goghs bestaan dan echte? Ga naar het Museum Valse Kunst (daar is er maar één in de wereld van) in Vledder en u komt nog veel meer te weten over vervalsingen.

En wie altijd moeite heeft met ontstressen? Die moet hier zeker een arrangement boeken. De kamers hebben namelijk geen televisie, dus je wordt gedwongen om te genieten. Met slecht weer heerlijk bij de open haard met een glas rode wijn. En ‘s zomers tot ‘s avonds laat met een witte wijn in de tuin. Is er een prettiger manier te bedenken om tot rust te komen?


Herbergerie Het Landleven


Alfred en Roelien Piest

Wapserveen

0521-321501

www.het-landleven.nl

Tekst: Marcia

Keerinfo@ideemix.nl

Leave a Comment