Het aftellen is begonnen voor de Volvo Ocean Race

Op zaterdag 11 oktober aanstaande klinkt het startschot voor de Volvo Ocean Race in de Spaanse regio Valencia. Deze 9 maanden durende zeilrace rond de wereld zal van start gaan in de stad Alicante, in het zuiden van de regio. De hele week zijn er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd rondom de zeilrace en Alicante is de afgelopen maanden omgetoverd tot een populaire zeilhoofdstad.


Startschot Volvo Ocean Race


Op 11 oktober 2008 vindt het startschot van de Volvo Ocean Race plaats in de Spaanse stad Alicante. Dit wordt de eerste keer dat deze spectaculaire zeilrace begint vanuit een Mediterrane haven. Deze week vinden er al diverse zeilwedstrijden plaats in en rondom de haven van Alicante.


Volvo Ocean Race


De Volvo Ocean Race mag gezien worden als de allerzwaarste zeilrace ter wereld. De race duurt 9 maanden en is 39.000 mijl lang, dit met niet meer dan 2 vierkante meter ruimte per deelnemer. Het is niet voor niets dat alleen de allerbeste zeilers deelnemen aan deze race. Tijdens deze 10de editie van de Volvo Ocean Race komen de zeilers in totaal langs 11 havens; Alicante, Cape Town, Kochi, Singapore, Qingdao, Rio de Janeiro, Boston, Gothenburg en Stockholm. De race eindigt in Sint Petersburg op 27 juni 2009. In elke plaats zal een mobiele expositie aanwezig zijn om de regio Valencia te promoten. Aan de race doen 7 teams mee; Ericsson Racing Team 1, Ericsson Racing Team 2, Puma Ocean Racing, Telefonica Blue, Telefonica Black, Team Russia en Green Team.


Over Alicante


Om de start van de Volvo Ocean Race te vieren is er een dorp gebouwd rond de haven, welke open is voor publiek. Pers en deelnemers vanuit de hele wereld worden ontvangen en uitgenodigd voor speciale programma’s vol evenementen en activiteiten: sportactiviteiten zoals de Regatta Pro – Am (professional – amateur race) en de “in port race”, activiteiten voor kinderen als de VOR junior (speciaal programma voor scholen) en tot slot zijn er concerten, optredens en de “in port race” ceremonie. Kortom zowel in de afgelopen dagen als in de komende dagen is er een gezellige drukte en spontane sfeer in de stad Alicante.

Bekijk ook de website met reviews, filmpjes, podcasts etc…Leave a Comment