Investeren in je relatie wordt de nieuwe trend

“Het taboe op relatietherapie zal op den duur verdwijnen. Investeren in je relatie wordt een nieuwe, positieve trend. Mensen willen uiteindelijk liever een vaste relatie dan steeds van partner wisselen. Mensen vinden nu de moed om zelf in de spiegel te kijken, in plaats van het mislukken van hun relatie te zien als een natuurramp waar je zelf geen invloed op hebt” dat zegt Caroline Franssen, directeur van de Relatie Academie.

Vorig jaar scheidden maar liefst 62.500 mensen en het aantal singles is inmiddels de twee miljoen gepasseerd. Het taboe op scheiden is eind jaren 70 doorbroken, nu is het tijd om het taboe op werken aan je relatie te doorbreken. De Relatie Academie biedt mensen op een laagdrempelige manier handvatten voor gelijkwaardige en duurzame relaties. Dit weekeinde, op 12 oktober organiseert de Relatie Academie de Grote Relatie Dag.

“Investeren in communicatie in relaties is persoonlijk én maatschappelijk van groot belang. Het zorgt voor innerlijke stabiliteit en weerbaarheid in een snel veranderende wereld. Communicatie in de 21 ste eeuw vraagt nieuwe vaardigheden van ons. Die hebben we niet geleerd van onze ouders of op school.” aldus de directeur van de Relatie Academie.

De zeventien aangeboden workshops voor singles en stellen hebben prikkelende titels als `Geweldig Communiceren’, `Eigenliefde, hoe kom ik daar’ en `Ik haat van je, ik hou je’. Deelnemers krijgen op een toegankelijke manier manieren methoden aangereikt om meer tot hun recht te komen, met of zonder relatie.

Initiatiefneemster Caroline Franssen houdt tijdens de Grote Relatie Dag een prikkelende lezing over de nieuwe rollen van mannen en vrouwen getiteld `Leve de kenau en het watje, de macho en de muts’. Franssen: “De enige manier waarop mannen en vrouwen zich weer met elkaar kunnen verbinden, is als ze de onderlinge verschillen erkennen en elkaar weer echt gaan waarderen. Door de huidige overwaardering van individuele prestaties en geld verdienen, gaat er veel mis in gezinnen. Vooral vrouwen voelen zich op dit moment boos, hun bijdrage aan gezin en maatschappij wordt onvoldoende gewaardeerd. Mannen sluiten zich af van hun boze vrouwen en voelen zich ook onder druk staan in het gezin. Die dynamiek moet dringend doorbroken worden. ”Leave a Comment