Johan Cruijff beste voetballer jaren 60

Willem van Hanegem 2e in nostalgische voetbalverkiezing.Johan Cruijff is de grootste voetballer van de jaren zestig. Dat is de uitslag van een verkiezing van de themazender NostalgieNet en Planet.nl, waaraan 6600 mensen deelnamen. Cruijff is met ruim 3705 stemmen de absoluut favoriete speler van de jaren 60 van het Nederlandse publiek. Hij liet onder meer Willem van Hanegem en Coen Moulijn achter zich.

Op 15 november 1964 maakt Johan Cruijff zijn officiële debuut in het Nederlands betaald voetbal. Negentien jaar en zes maanden later neemt hij als Feyenoorder afscheid tegen FC Zwolle. Cruijff speelde 48 interlands en scoorde daarin 33 doelpunten. Hij was 34 maal aanvoerder van Oranje.

De “voetballer van de jaren ’60 verkiezing” is georganiseerd in het kader van het oktoberthema “Sport’ op NostalgieNet, de multimediale themazender die op tv en internet het verleden tot leven brengt.

Op NostalgieNet zijn o.a. tv-programma’s als Retourtje Toen, Een Bijzonder Jaar en Mijn Nostalgisch Nederland te zien. NostalgieNet werkt onder meer samen met de KRO. Zo werd afgelopen jaar via tv, radio en internet met succes aandacht besteed aan de Vierdaagse van Nijmegen. Dit najaar volgen nieuwe projecten.

Daarnaast werkt NostalgieNet samen met het maandblad ZIN, dat zich vooral richt op de 50+markt, en met Radio 5. NostalgieNet is ook te zien in narrowcasting, o.a. in bruine cafés en binnenkort in de Amsterdamse trams. Veel van de programma’s van NostalgieNet worden op dvd uitgegeven en er wordt momenteel gewerkt aan een Nostalgie Magazine, dat eind 2007 in de winkel ligt.

Op 2 november zal de nieuwe website van NostalgieNet (www.nostalgienet.nl) gelanceerd worden. De nieuwe site is dé nostalgische portal van Nederland. De site biedt o.a. dagelijkse terugblikken op het nieuws, een omvangrijke verzameling oud beeldmateriaal, evenementen en een uitgebreide sectie voor persoonlijke herinneringen van bezoekers.

Op dit moment is de tv-zender van NostalgieNet in 475.000 huishoudens te zien (o.a. bij Digitenne en CaiWay). Vanaf 15 december komen daar alle digitale plusabonnees van de fuserende kabelaars Casema, @Home en Multikabel bij, wat een toename betekent van nog eens ca. 350.000 huishoudens.

Leave a Comment