Kerst- en beste wensen

“Ja, doe mij die maar!”, ik wees naar een mooie symmetrische spar. De man op het plein nam de boom uit zijn assortiment. “Hij is aardig groot, zou hij niet té groot zijn?” “Ach”, denk ik, “dan knip of zaag ik hier-en-daar wel wat weg.” Bij het blog aangekomen, staan enkele puzzelrubrieken met verwachtingsvolle blikken te wachten.


Z

e willen allemaal weer eens gepubliceerd worden, dat kun je wel zien. Ik moet ze helaas teleurstellen, want de Kerstboom heeft voorrang. In de artikelmanager wordt de kerstmuziek overstemd door het geroezemoes over het nieuwe topartikel. Nieuwe artikelen mogen immers altijd helemaal bovenaan gepubliceerd staan. Ik laat de oude artikelen maar kletsen, zo gaat dat elke keer als ik een “nieuwe” meebreng.


A

ls ik het editscherm geopend heb krijg ik het groene monster met nog geen vier html-paarden in het smalle scherm getrokken. Het zaagwerk dat ik me eerder zo simpel voorstelde, bleek hier ter plaatse toch geen echte optie te zijn. Ik had de boom immers al mooi versierd en daarvan zou niet veel overblijven als ik de snoeischaar ter hand zou nemen.

Wat nu!? De boom is te groot, òf het blog is te klein.

“Aha! Dat is het, ik moet de boom gewoon ergens anders neerzetten, ergens waar hij wel past.”

De oude artikelen glunderen, want ze denken dat er geen nieuw topartikel komt vandaag, maar gelukkig heb ik altijd nog wel een multifunctionele Kerstwenskaart achter de hand. Ik zal ter compensatie alle oude artikelen nog eens doorlezen, dat vinden ze lekker.


O

nderaan vindt u het adres waar ik de boom heb neergezet mocht u kerstboomgierig zijn geworden.

Leave a Comment