Snij de sjalotjes ragfijn en smoor ze een paar minuten in de helft van de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de rozemarijntakjes, witte wijn en de visbouillon toe. Laat dit onder af en toe roeren op een laag vuur inkoken tot er nog maar de helft van over is. Giet het dan door een zeef en voeg de room toe. Zet weer op het vuur en laat het verder inkoken tot de saus begint te binden. Klop op het laatste moment voor het serveren de resterende boter beetje voor beetje er doorheen en voeg een klein beetje citroensap toe. Maak de saus af met wat peper en zout.
Giet op een voorverwarmde schaal een laagje saus en leg hierop de filets.
Ganeer met wat rozemarijn. Geef de rest van de saus er apart bij.
Wijnsuggestie:
delicate witte wijn, chablis of witte bourgogne.
Ingredienten.
Voor de saus: 2 sjalotjes, 50 gr. boter, 2 takjes verse rozenmarijn of 5 gr. gedroogde rozenmarijn, 1 dl. witte wijn, 1dl. visbouillon, 2,5 dl creme fraiche, citroen, zout en peper.
4 zalmforelfilets, wat boter, rozemarijn om te ganeren.
75 gr. indien het een voorgerecht is, anders 150 gr.