Caecarsalade7 dikke sneden wit brood2 eetlepels lichte olijfolie100 gr Parmezaanse kaas1 grote krop bindsla5 hele anjovisfilet uit blik, uitgelekt in de lengte doormidden gesnedenCaecardressing1 ei1 teen knoflook, uitgeperst2 eetlepels citroensap1/2 theelepel dijonmosterd5 hele anjovisfilets uit blik, uitgelekt180 ml lichte olijfolieBereidingswijze1 Snij het brood zonder korsten in blokjes van 1cm.Verwarm de olie; bak het brood al roerend bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.2 Schaaf de kaas in lange dunne reepjes met een dunschiller.3 Vermeng de gescheurde slablaadjes met de helft van de croutons, de helft van de anjovis en de helft van de kaas; voeg de helft van de dressing toe en dchep goed om.verdeel de rest van de croutons, anjovis en kaas over de salade; verdeel de rest van de dressing erover.CaecardressingMaak met de blender of keukenmachine een glad mengsel van alles behalve de oliƫn; laat de motor lopen en voeg de olie in een dun stroompje toe.per portie65,1 g vet, 3335 kjchef-kok, Caesar Cardini