Lente in Limburg in het Leudal

Op de Noord-Limburgse bodem groeit de asperge. De zandgronden hier zijn ideaal voor de teelt van het “witte goud”. Van half april tot 24 juni (St. Jan) is dit dé regio om ze te kopen en te eten. Wij waren altijd al eens van plan om juist in deze periode naar Limburg te gaan. Dan konden we met eigen ogen zien hoe de asperge er op het land uitziet. Maar wat een teleurstelling, er waren alleen met plastic afgedekte velden te zien. Wel waren er overal borden langs de kant van de weg met “asperges te koop”. En ja hoor, de verhalen kloppen, dat was veel goedkoper dan bij ons in de supermarkt.


Rust en ruimte


We sliepen in een stacaravan op Camping Leudal. Dat is zo’n plek waar je veel later dan thuis wakker wordt en dat komt niet omdat je vrij bent van je werk. De gezonde buitenlucht zorgt er vanzelf voor dat je heerlijk slaapt. Het is er zo ontzettend rustig, je hoort uitsluitend de vogeltjes fluiten. De taal in Limburg vinden wij al gemoedelijker klinken dan bij ons in het westen, het lijkt haast wel of de mensen er ook wat “zachter” zijn. Vriendelijk en zonder zich druk te maken. Maar wat wil je ook als je in een gebied woont dat zo mooi is, zo rijk aan flora en fauna, het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen. De camping ligt in een recreatiegebied van ruim 800 hectare natuurreservaat van Staatsbosbeheer. Een gebied, dat bijna overal toegankelijk is en nauwelijks bordjes “verboden toegang” heeft. Vlakbij is natuurwater waarin gezwommen kan worden, het is ook geschikt om te zeilen, te kanoën en te surfen.


Omgeving


De plaats Haelen, waar de camping officieel onder valt, ligt erg centraal ten opzichte van Nederland, België en Duitsland. Maastricht ligt er 60 km vandaan, Hasselt 70 km en Dusseldorf ook 70 km. Het “witte” stadje Thorn ligt op slechts 16 km weg, hier in de historische kern wandelen geeft je het gevoel dat je in de middeleeuwen loopt. Thorn heeft dan ook meer dan honderd geregistreerde rijksmonumenten waaronder een prachtige abdij.Er is dus genoeg te doen in de omgeving. En wie echt dicht bij de camping wil blijven? Die kan naar het overdekte zwembad vlak naast de camping. Er is voor elk wat wils. Want uiteraard kun je ook op het ruime stuk gras blijven waar je caravan of camper op staat.


De camping


Dartsliefhebbers kunnen bij Leudal hun hart ophalen. In de kantine zijn meerdere dartsborden aanwezig, inclusief enthousiaste darters. Ook is er een biljart. De “bewoners” van de camping komen in de kantine ‘s avonds wat drinken en praten, het is echt een plek waar men elkaar ontmoet na een dag ontspanning. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. In het hoogseizoen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, op de site staat dat precies aangekondigd. Ook de prijzen van de staanplaatsen zijn op de site te vinden.

In Haelen zelf is een grote supermarkt, de broodjes en croissantjes hebben we bij de warme bakker in het centrum gehaald. Er zijn meerdere restaurants in de omgeving.

Voor ons is Camping Leudal een plaats om terug te keren!


Camping Leudal


Roggelseweg 54

6081 NP Haelen

Telefoon 0475 5918 80

info@campingleudal.nl

www.campingleudal.nl

Tekst: Marcia Keer

info@ideemix.nl

Leave a Comment