Lopend door de laatste dagen van het jaar

Het Nationale Park De Hoge Veluwe eindigt het jaar met gezonde buitenactiviteitenVelen van ons beginnen pas weer in januari met voldoende bewegen en gezond eten. Maar waarom niet al in december? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe weten ze als geen ander dat bewegen gezond is voor lijf en leden. ‘Maar bovenal voor een gezond humeur in deze koude tijden,’ aldus Jan Korver, die als natuurgids regelmatig op pad is met natuurliefhebbers en sportievelingen.

Iedere zondagmiddag om 13.00 uur (behalve op 30 december) vertrekken er bij het Bezoekerscentrum ‘zwerftochten’ door het verstilde landschap. Ook zijn van 25 tot en met 30 december dagelijks ‘Kerstsfeerwandelingen’ van 13.00 tot 15.00 uur. Het jaar wordt in stijl afgesloten met een vroege ‘Oudejaarswandeling’ op 31 december van 09.30 tot 12.00 uur. De klanken van de Midwinterhoornblazers begeleiden de deelnemers tijdens de laatste loodjes. Alle tochten starten bij het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en worden begeleid door een natuurgids van het Park. De activiteiten zijn gratis, exclusief de entree tot De Hoge Veluwe (kinderen € 3,50, volwassenen € 7).

Ook de Boswachter van het Park gaat weer op pad. Op 27 december van 09.30 tot 13.30 uur wijst hij tijdens een barre tocht door mist, bos en over eindeloze stuifzanden op wildprenten, vraatsporen en overlevingstactieken van de natuur. Kosten: € 40 per persoon, dit is inclusief entree Park, entree auto en hapje en drankje in het veld. Reserveren kan telefonisch op 0900-464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of via e-mail reserveringen@hogeveluwe.nl.Leave a Comment