MAROKKAANSE RISOTTO

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Snipper de uien en voeg toe. Kruid met peper, zout en saffraan. Snipper de knoflook en voeg bij het vlees. Blus met de bouillon.Snij paprika en wortel in blokjes en doe bij de bouillon.Kook het geheel zachtjes gaar.Voeg als het vlees zo goed als gaar is de niet gewassen rijst toe. Hak de koriander fijn en voeg toe, zet het vuur laag en roer veelvuldig.


Dit heb je nodig:


500 gram risottorijst,400 gram lamsvlees in blokjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 3 tomaten, 2 uien, 1 bosje verse koriander, 5 teentjes knoflook, 1 grote wortel, 2 laurierblaadjes, 1/4 dessertlepel saffraanpoeder, 1 1/2 liter kippenbouillon, zwarte peper en zout naar smaak, olijfolie.





Serveertips:




De risotto is klaar als de rijst zacht is en bijna al het vocht verdampt is. Het gerecht moet “romig” zijn, niet droog.







Leave a Comment