Op stap met Vijftigplusser.nl

Afgelopen zaterdag hebben we het 3-jarig bestaan van de website met 250 leden in Theater Tuschinski gevierd. Zondagavond bevonden wij ons in het centrum van Utrecht voor de workshop avondfotografie. Het resultaat is een heerlijk actief weekend met veel enthousiaste deelnemers.

Zaterdagochtend zijn wij vroeg richting Amsterdam gereden. Na een Englisch breakfast in een diner te hebben genuttigd zijn we rustig richting Tuschinski gelopen. Bij de ingang zien wij tot onze verbazing al een aantal leden in de kou staan wachten.

De deuren zijn om kwart voor 10 opengegaan. Vanaf die tijd is er een constante stroom van mensen binnengedruppeld. Bekende en minder bekende leden schieten ons aan voor een praatje en lopen vervolgens door naar het theater. De zaal is prachtig, klik onder dit artikel maar eens op de tekstlink van het fotoboek.

De nieuwe Bond is niet bij iedereen in de smaak gevallen, dit komt waarschijnlijk door het hoge tempo waarin de actiescènes elkaar afwisselen. Na de film zijn we naar het Rembrandtplein gegaan waar we een flashmob hebben georganiseerd. Een flashmob is vrij vertaald een filtsgroep. Dit is een groep mensen die samenkomt op een afgesproken tijd en plaats om gezamenlijk gedurende een korte tijd een opdracht te vervullen. De opdracht die wij hebben uitgevoerd is het 3 minuten bevriezen in een houding. Stel eens voor dat u als niets vermoedende wandelaar een plein betreedt waar 250 mensen ineens als bevroren standbeelden blijven staan. (zie het onderstaande filmpje) Dit was erg leuk om te doen.

Zondagavond hebben wij met een groep van 14 personen in Utrecht centrum een workshop nachtfotografie georganiseerd. Fotograaf Martijn Smeets heeft deze avond schitterend begeleid. Het resultaat zijn fantastische foto’s en een ongelofelijk gezellige avond. In maart organiseren wij weer een dergelijke workshop. Bekijk de onderstaande tekslinks voor het fotoboek met foto’s van die avond.

Alle deelnemers bedankt voor dit leuke weekend!


Leave a Comment