Oven voorverwarmen op 200 ?C. Koolrabi’s schillen en in dunne plakken snijden. Aardappels schoonboenen en in lengte in dunne plakken snijden.
Katenspek in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken. Uit waterkers grove takjes verwijderen. Kleine hoeveelheid waterkers achterhouden voor garnering, rest fijnhakken. Tomaten wassen en in dunne plakken snijden. In ovenschaal met helft van ingredienten lagen maken van aardappel, koolrabi, spek, verbrokkelde geitenkaas en waterkers. Herhalen met andere helft van ingredienten. Slagroom erover schenken. Ovenschotel afdekken met plakken tomaat.Tomaten bedruipen met olijfolie en bestrooien met zout en royaal peper. Ovenschaal ca. 1 uur in midden van oven zetten, tot alle groenten gaar zijn. Garneren met achtergehouden waterkers.
Ingredienten:
3 kleine koolrabi’s
4 grote aardappels
3 eetlepels olijfolie
100 g katenspek (vleeswaren)
1 zakje waterkers (75 g)
4 tomaten
250 g zachte geitenkaas
2 dl slagroom
zout en peper