Over gamen .

PSP, DS, Gamecube, Wii, Xbox en PS3. Kun je het nog volgen? Of haak je af? In beide gevallen: doorlezen! Ons kind weet namelijk precies waar we het over hebben en daarom kunnen we niet achterblijven. De wereld die gaming heet .

De ontwikkeling op het gebied van computergames blijft razendsnel doorgaan. Nintendo, Sony en Microsoft buitelen over elkaar heen met nieuwe spelcomputers. Ieder jaar verschijnt er wel een nieuwe variant. Nieuwe spelcomputers kosten al gauw 300 euro. Kinderen hebben al jong veel geld te besteden en de spelfanaat is dikwijls bereid om 50 euro neer te leggen voor een spelletje. Ook op de gewone pc’s zijn er steeds meer spellen waar ons kind uren mee kan spelen. Tijd om eens te kijken naar

de gevaren van gamen, de positieve kanten en naar de manier

waarop wij als ouder het beste met dit populaire tijdverdrijf om

kunnen gaan.


Elk voordeel…


Het voordeel van gamen is dat kinderen er uren plezier van kunnen hebben. Ze kunnen zich er uitstekend mee vermaken en vervelen zich niet. Het grote nadeel dat daar aan kleeft, is dat het zoveel tijd in beslag neemt dat het ze weerhoudt van andere vrijetijdsbestedingen zoals simpel buiten spelen. Het spel dat wordt gespeeld oefent invloed uit op ons kind. Een andere negatieve invloed heeft niet zozeer te maken met hoe lang ze spelen, maar met wát ze spelen.

Ik vind het zelf ook heel leuk en heb geen kleine kinderen meer maar wat ik zie en hoor van andere vriendinnen om me heen is soms de zorg hierover duidelijk aanwezig .

Ik denk dat je op de hoogte moet zijn van hun belevingswereld. Als je mee kan praten over wat hen bezighoudt, zien ze je als een volwaardige gesprekspartner. Maar dan moeten ze er natuurlijk wel over willen praten , maar zeggen ze niets dan stompen ze in mijn ogen af .Alleen maar boven gamen en nog eens gamen .

Nee dan ga ik me toch zorgen maken denk ik .

Hoe ervaren jullie dit met kinderen en kleinkinderen ?



























Leave a Comment