Regen zorgt voor run op last minute vakanties.

Alle vliegbelastingen en brandstofheffingen ten spijt pakken Nederlandse vakantiegangers nog steeds massaal het vliegtuig naar de zon. Vooral de laatste, natte dagen, is er een ware run op last minutes naar de zon ontstaan. Dat blijkt uit een analyse van Inpakken en Wegwezen.nl, de grootste reiswebsite van Nederland, op grond van het zoekgedrag van bezoekers op de site.

Veel mensen wachten nog steeds tot het laatste moment met het boeken van hun zomervakantie. Nu de regen met bakken uit de lucht valt, is de vraag naar zonvakanties alleen maar toegenomen. “We hebben begin deze week op Inpakken en Wegwezen.nl 30 procent meer bezoekers gemeten dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar en toen was het ook al een record”, constateert Marcel Beemsterboer, directeur bij Emesa , de uitgever van Inpakken en Wegwezen.nl. “Op dit moment bekijkt 50 procent van onze bezoekers de pagina’s met zonvakantie aanbiedingen. Dit is twee keer zoveel als normaal. Gezien de weervoorspellingen voor deze week verwacht ik dat de belangstelling voor zonvakanties alleen maar zal toenemen. Veel mensen hebben nu eenmaal geen zin om in hun zomervakantie tegen een grijze lucht aan te kijken.”


Vliegbelasting


Ondanks de vliegbelasting en toeslagen zijn vliegvakanties nog steeds zeer in trek. Een recente enquete onder onze bezoekers wijst uit dat Spanje en Griekenland de populairste zonbestemmingen blijven. Maar gezien het groeiende aantal bezoeken in de rubriek Turkije is dit vakantieland de laatste twee weken aan een opmars bezig, aldus Beemsterboer. Ook onze rubriek all inclusive vakanties, waarbij drankjes en maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen, doet het goed.


Bungalowparken


Niet iedereen laat zich door de regen naar een zonbestemming verjagen. Een vakantie in een bungalowpark in Nederland of de buurlanden is bij de bezoekers van onze website onverminderd populair. “Na zonvakanties is de rubriek bungalowparken de absolute nummer twee, gevolgd door weekendjes weg, stedentrips en vakantiehuizen”, aldus Beemsterboer.

Bron: Emesa

Leave a Comment