SalzburgerLand – een winterse love story met een happy end

Menigeen is al hals over kop verliefd geworden op het winterparadijs SalzburgerLand. Dat is geen wonder, want daar worden beloftes waargemaakt. Verleidelijke pistes, perfecte sneeuw, uitdagende fun-parks, uitgestrekte langlauf paden en wandelwegen, romantische hutten en besneeuwde landschappen laten de harten van de winterliefhebbers iedere keer weer sneller slaan.


De feiten op een rijtje


Het SalzburgerLand is onomstreden een grote naam in het internationale wintertoerisme. Het brengt met zijn aanbod wintersporters en sneeuwliefhebbers het hoofd op hol: ruim 1.700km pistes, 2.200km langlauf paden en 580 liften. En waar een skitocht ook eindigt: in 380 hutten en restaurants wordt je met echte Salzburger gastvrijheid en kookkunst ontvangen. Ongeveer 13 miljoen liefhebbers komen iedere winter weer naar het SalzburgerLand: tevreden gasten, die steeds weer terugverlangen naar dit kleine paradijs.


Investeren in zekerheid


Ieder jaar opnieuw investeren de Salzburger kabelbanen in de veiligheid en het comfort van hun gasten. Ongeveer tweederde van alle pistes in het SalzburgerLand kan met kunstsneeuw worden bedekt. Hierdoor en door het gletsjerskigebied is, ook in warmere winters, de sneeuwzekerheid in de skiregio’s zeer hoog. Voor het seizoen 2007/2008 wordt ongeveer 120 miljoen euro aan sneeuwzekerheid, verbetering van het comfort, materieel voor de pistes en servicevoorzieningen uitgegeven.


Onderwijs in de sneeuw


Ongeveer 160.000 gasten vertrouwen jaarlijks op de ongeveer 2.000 uitstekend opgeleide ski- en snowboardleraren in de 110 skischolen in het SalzburgerLand. Hier wordt al bij de allerkleinsten de passie voor de piste gewekt. Op speelse wijze leren zij met tweeëneenhalf of drie jaar de eerste beginselen, samen met kinderen van dezelfde leeftijd. Het veelzijdige cursusprogramma biedt allerlei mogelijkheden voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen voor 50plussers, voor vrouwen of over gezond skiën. „New School” richt zich vooral op jongeren, die trucs en sprongen willen leren, bij freeride-cursussen gaat de leraar mee naar open terrein.


Nordic – een veelzijdige liefde!


Nordic fitness, nordic skiing, nordic walking of nordic cruising – in het SalzburgerLand zijn steeds meer mensen op de lange latten onderweg die bewust bezig zijn met bewegen en gezondheid. Bij het klassieke langlaufen op de perfect geprepareerde loipes, bij het walken op winterwegen of bij nordic cruising op korte ski’s dwars over open terrein: dat is pas ontspannen genieten! Maar ook adrenalinejunkies en avonturiers komen aan hun trekken. Een nieuwe bergdimensie openbaren de trendsporten snowkiten, airboarden, zorbing en snowtubing. Langer, maar wel iets minder snel, gaat het bergaf op de 14km lange rodelbaan in Bramberg am Wildkogel, waarschijnlijk de langste rodelbaan ter wereld. Coole cracks krijgen hun adrenalinekick bij het ijsklimmen op bevroren watervallen of kunstmatige ijstorens. Wie liever een beetje rustiger aan doet, baant zich een weg op toerski’s of sneeuwschoenen over ongerepte sneeuwhellingen. Echte romantici en outdoorfreaks vinden hun geluk bij wintercanyoning of skisafari’s.


Salzburg Super Ski Card – 23 skiregio’s maken het geluk compleet


Door de samenwerking van 23 skigebieden wacht dankzij de Salzburg Super Ski Card het „grootste skigebied van de wereld” op de liefhebbers van het SalzburgerLand. De Super Ski Card is verkrijgbaar in enkele varianten: als 3- tot 14-daagse-skipas of als seizoenskaart. Zeer flexibel zijn skiërs met het Salzburg Super Ski Card-keuzeabonnement, dat voor 10 afzonderlijke dagen naar keuze binnen het lopende winterseizoen geldt. Aantrekkelijk voor gezinnen is de familiebonus: wanneer voor de twee oudste kinderen (geboortejaar 1992 tot 2001) of jongeren (geboortejaar 1989 tot 1991) tegelijkertijd twee seizoenskaarten aangeschaft worden, krijgen alle jongere kinderen van het gezin hun seizoenskaart gratis. Jongeren krijgen 20% korting op de Salzburg Super Ski Card. Nadere informatie:

www.salzburgsuperskicard.com
Alpine wellness raakt het hart


Alpine wellness, dat is de perfecte combinatie van indrukwekkende bergen, onbedorven natuur en een heel speciaal gezondheids- en wellnessprogramma, dat gebaseerd is op eeuwenoude kennis over geneesmiddelen. De typische inrichting van de alpine wellness- hotels, het gebruik van de houten badkuip of natuurlijke Kneipp-voorzieningen zorgen voor optimale ontspanning. Dankzij de drie varianten „Alpine Fitness”, „Alpines Verwöhnen” en „Alpine Gesundheit” kan de wellnessvakantie helemaal op de individuele behoeften worden toegespitst. Meer informatie is te vinden op www.alpinewellness.com


„Zien en gezien worden” – een klein voorproefje van de winterevenementen 2007/2008:
18-01-2008

: 10e Mountain Attack, toerskimarathon in Saalbach Hinterglemm, 3.008m hoogteverschil, 6 bergtoppen, 40km – alleen voor echte diehards! www.saalbach.at


07 t/m 16-03-2008

: Snow Jazz Gastein, internationaal jazzfestival in de sneeuw met 10 dagen lang concerten van niveau, www.jazzgastein.com


30-03-2008

: Klinkend „Hochkönig´s Winterreich”. Volksmuziek bij de Skihütten-Roas met de ORF Salzburg, www.hochkoenig.at


Maart 2008

Radical Ride – Het freeride event op de Uttendorf/Weißsee gletsjer, www.radicalride.at

Leave a Comment