StopWilders.com overspoeld door een Tsunami aan bezoekers.

De website StopWilders.com is gistermiddag enkele uren na het uitkomen van een persbericht van het ANP overspoeld met bezoekers. Na ongeveer 2 uur kon de server de stroom bezoekers niet meer aan en moest de website offline worden gebracht om websites van derden te beschermen. Naast de vele bezoekers werden er ook enkele zogeheten DDoS attacks uitgevoerd. Aanvallen zoals deze op websites als StopWilders.com komen vaker voor.

Vanaf 17.00 vanavond is de website overgezet worden naar een provider in het buitenland die meer op dit soort van calamiteiten berekend is. De bedenkers van StopWilders.com hadden niet op de massale toestroom bezoekers gerekend en waren hier niet op voorbereid. Na verwachting zal de website over enkele uren weer normaal functioneren.

Ook bij de nieuwe provider is het onzeker of de website voor langere tijd in de lucht zal blijven door de eerder genoemde verstoringen. Na iedere aanval zal de website enige tijd offline zijn om daarna weer op te starten. Daarnaast bestaat het vermoeden bestaat dat de bezoekers van gisteren slechts het topje van de ijsberg waren.

De makers van de website StopWilders.com zien zichzelf overigens niet als “Anti Wilders” maar “Pro Nederlands”. De naam StopWilders.com is niet gekozen om de heer Wilders te stoppen in zijn politieke carrière maar slechts tegen het uitkomen van de film en het misbruiken van de vrijheid van meningsuiting om te provoceren of beledigen. Indien de heer Wilders de film toch gaat uitbrengen is de kans groot dat de overheid de vrijheid van meningsuiting zal gaan inperken om deze film te verbieden. Dit is volgens StopWilders.com iets ten zeerste onwenselijk is. Als de vrijheid van meningsuiting is beperkt zal het vrijwel onmogelijk zijn om deze weer terug te krijgen. StopWilders.com wil dit standpunt overbrengen via de website.

Vrijheid van meningsuiting moet volgens StopWilders.com worden verdedigd in elke situatie of conflict.Leave a Comment