Sunset Boulevard met o.a. Simone Kleinsma in premiere

In aanwezigheid van prof. mr. Pieter van Vollenhoven gaat vrijdag in Koninklijk Theater Carré de musical Sunset Boulevard van Andrew Lloyd Webber in première. Simone Kleinsma speelt Hollywoods glamourster Norma Desmond, die droomt van haar comeback. Antonie Kamerling is haar tegenspeler. Sunset Boulevard is voor het eerst in Nederland te zien in een geheel eigen, nieuwe creatieve interpretatie onder regie van Paul Eenens. De musical reist langs de 15 grootste theaters van Nederland.

Sunset Boulevard is een van de meest indrukwekkende musicals van Andrew Lloyd Webber. De musical is gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. De film kreeg 11 Oscarnominaties en won 3 Oscars voor Beste Muziek, Beste Script en Beste Art Direction. Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren ’50 waar het bruist en zindert van jong talent wat niets liever wil dan films maken. We zien de geschiedenis van glamourdiva Norma Desmond, één van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de ‘stomme’ film. Door de introductie van het geluid krijgt zij geen rollen meer, maar blijft ze jarenlang wanhopig wachten op haar grote comeback. Ze zet een jonge scriptschrijver, Joe Gillis (Antonie Kamerling) aan het werk om samen met haar die ene grote film te schrijven. Ze wordt verliefd op hem en verwacht haar grote comeback te maken op het witte doek.

De musical Sunset Boulevard beleefde in 1993 haar wereldpremière in London. In 1994 ging de musical in première op Broadway en werd o.a. bekroond met maar liefst zeven Tony Awards. Sunset Boulevard was ook te zien in o.a. Los Angeles, Toronto, Melbourne en Niedernhausen.

De rol van Norma Desmond wordt ook gespeeld door Pia Douwes, zij beleeft haar première op 17 december in Den Haag.Leave a Comment