Topkoks schrijven kookboek OOG voor Westlandse smaak

Niven Kunz, de jongste kok ooit in Nederland met een Michelinster heeft samen met vier collega’s het unieke kookboek ‘Oog voor Westlandse smaak!’ geschreven. Naast Niven verleenden ook Marco Westmaas van Elzenduin Beach uit Ter Heijde aan Zee (winnaar GaultMillau award Belofte van het jaar 2008), Edward Kreuger van de Lickebaertshoeve uit Maasland, Joost van Veen van Hendrixs restaurant uit Naaldwijk en Rick Batist van De Hoeksche Heeren uit Hoek van Holland hun medewerking aan dit unieke boek.

Elke kok presenteert een driegangenmenu, wat door de complete en heldere beschrijving van de ingrediƫnten en de bereidingswijze ook door de thuiskok eenvoudig bereid kan worden. Extra aandacht is er voor het gebruik van gezonde Westlandse producten. Gezamenlijk geven de recepten een goede indruk van het hoge niveau van de keukens van de restaurants en de mogelijkheden voor de thuiskok.

De vijf Westlandse koks maken bij voorkeur ook gebruik van producten uit de ‘grootste groentetuin van de wereld’. Westland is met 2500 hectare kassen wereldwijd de grootste leverancier van verse groente, fruit, bloemen en planten.


Fijnproevers


Het kookboek ‘Oog voor Westlandse Smaak!’ is een initiatief van Arling, een bedrijf voor communicatie, audiovisuele producties en evenementen. Arling produceerde de afgelopen jaren het regionale tv-programma OOG.

Een belangrijk bestanddeel van het programma was de live kookdemonstratie van een kok. In het zakelijke tv-programma kreeg producent en presentator Arne Weverling van Arling alle topkoks aan het luxe Molteni-fornuis van Koppert Cress in Monster (gemeente Westland). “Op die kookdemonstraties kregen we altijd al veel respons. De stap naar de uitgave van een kookboekje met recepten van die koks was toen niet groot meer”. Bij Koppert Cress worden momenteel vijftien cressen (eetbare kiemgroenten) geteeld die door topkoks in alle hoeken van de culinaire wereld in gerechten verwerkt worden.

Leave a Comment