Vakantie in eigen Friesland

Hallo, ik ben Erik en helemaal nieuw op deze prachtige site. Ik lees hier alles over mooie en verre (en dure) reizen dus eigenlijk ben ik wat terughoudend in het vertellen over onze laatste vakantie. Ik doe het toch omdat we heel erg genoten hebben en anderen wellicht iets aan deze tip hebben.

We waren in het voorjaar in Noardburgum in Friesland. Vlakbij het Bergumermeer ligt een park met vakantiewoningen en een daarvan is waterpaviljoen Eden. We hadden dit adres via Google gevonden en hebben een weekje online kunnen boeken. Wat waren we verrast toen we daar arriveerden, wat een prachtige lokatie aan het water. In tegenstelling tot veel vakantieparken waar activiteiten metname in de avond de rust behoorlijk kunnen verstoren, was het hier heerlijk rustig. Een grote veranda boven het water gaf uitzicht over het water en het Friese landschap. De eerste bootjes kwamen het water op toen wij er waren en dat was echt een leuk en rustgevend gezicht.

De woning zelf was prachtig ingericht en voorzien van alle gemakken. Gelukking was de slaapkamer en de badkamer op de benedenverdieping waardoor mijn vrouw dus geen trappen hoefde te lopen. We hebben al veel vakantiewoningen gezien in Nederland maar dit overtrof al onze verwachtingen. Zelfs de prijs die we moesten betalen viel ons reuze mee, 242 euro voor een week en als we onze zoon en schoondochter hadden meegenomen was dat dus eigenlijk maar 19 euro per nacht! Waar vindt je zoiets prachtigs nog voor deze prijs.

We hadden de fietsen meegenomen en hebben daar erg veel plezier van gehad. In de buurt ligt een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen. We zijn een dag in Leeuwarden geweest en eerlijk gezegd viel ons dat erg mee. We dachten in een bekrompen stad te komen met weinig winkels maar dat was wel anders. Sterker nog, we hebben er heerlijk gegeten en in de middag in het zonnetje door de stad geslenterd.

Ook hebben we een bezoek aan Aqua Zoo gebracht, een dierentuin met veel exotische dieren. Erg leuk en leerzaam, zelfs op mijn leeftijd.

We hadden ook het plan om een bootje te gaan huren maar daar is niets van gekomen, goed voor een volgende keer.

We denken er over om dit najaar nog een weekje te gaan en dan gaan we met onze zoon en schoondochter. Die vakantiewoning heeft een website maar daar weet ik het adres niet meer van maar ik denk als je in Google zoekt op waterpaviljoen eden, dat je het wel kunt vinden. Ik heb een van de foto’s hierbij gedaan om een indruk te krijgen. Ik hoop echt dat anderen ook iets aan deze tip hebben want echt, een vakantie in eigen (Fries)land is helemaal zo gek nog niet.

Groetjes, ErikLeave a Comment