Vertel anderen over uw hobby

Als je hobby je lief is en je ook anderen hiervan wilt laten meegenieten is Moetjekijken.nl de website die je zoekt.Hier vindt u hobby’s waarvan u zelfs het bestaan niet vermoedt.


zoveel mensen…. zoveel hobby’s

Het is opmerkelijk hoeveel verschillende en onbekende hobby’s soms door vrienden en kennissen beoefend worden. Dit was voor mij de reden een website te beginnen want wat is immers mooier dan je hobby met anderen te delen en hen misschien zelfs enthousiast hiervoor te maken.

Het werd een groot succes omdat de formule zo eenvoudig en laagdrempelig is en bovendien geheel gratis. Men levert zelf plaatjes aan en mailt zijn/haar verhaal. Ik zorg ervoor dat het netjes op de website komt te staan. Verzamelaars en hobbyisten kunnen -sinds februari 2004- hun verhaal met de meest uiteenlopende zaken kwijt op de site met de naam www.moetjekijken.nl. In no-time trok mijn site duizenden bezoekers en in één klap stond deze op de kaart. Nu, drie jaar later staat de site-teller op circa 500.000 bezoekers en inmiddels weten hobbyisten uit het hele land mij blindelings te vinden, waarbij inmiddels circa 240 hobbyisten gretig gebruik maken van dit platform.

Zo kom je er op een dag achter dat er mensen zijn die bloed zweet en tranen over hebben om hun eierdopjesverzameling compleet te krijgen of stad en land af reizen voor bijzondere exemplaren jackpots voor hun verzameling. Een ander heeft een ongerepte fantasie voor balhoofdplaatjes, weer een ander doet een moord voor brandweerhelmen en ja er is zelfs iemand die al tien jaar wasknijpers uit de hele wereld verzamelt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op deze site: complete verhalen, anekdotes en achtergronden.

Alle hobbyisten en verzamelaars doen hun verrassende, aandoenlijke of ongelooflijke verhaal, zolang het maar niet commercieel is, dus niet om van alles te koop aan te bieden. Medio 2005 heb ik bovendien een nieuwe rubriek opgenomen met de naam “Museale Verzamelingen”. Hierin vindt men een aantal –veelal kleinschalige- musea waar de verzameling een grote rol heeft gespeeld. Deze musea zijn veelal ontstaan uit grote verzamelingen van particulieren. Een bewijs dat men de noodzaak ziet om geschiedenis en cultuur te behouden.

Het is inmiddels veel werk, maar dat is mijn hobby. Op de regelmatige vragen “wie ben je? – wat doe je? – wat voor werk heb je gedaan?”en meer van dit soort voor de hand liggende vragen, hieronder een beknopte beschrijving van mijzelf: Mijn geboortejaar is 1930 en ben momenteel woonachtig in Amstelveen, heb altijd in het krantenbedrijf gewerkt en ben al zo’n 25 jaar intensief bezig met computers. Heb dus ook het prille begin van Internet meegemaakt en mij er vanaf die tijd ook daadwerkelijk mee bezig gehouden.

Wil Goedhart wilgoedhart@wanadoo.nl
Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *