Viskoekjes Ach, wat moet ik zeggen…niet weg te denken in het land der lekkerbekken
Benodigdheden
750 gram kabeljauw of schelvis zonder graat en vel1 middelgrote ui
2 beschuiten
3 gekookte aardappelsklein
bosje zeer fijngesneden peterselie
1 eizoutpeper .snuifje nootmuskaatstuk
boter ter grootte van een eipaneermeel of paar fijngemaakte beschuitenolie of boter om de koekjes in te bakken
kook de vis gaar in 10 minuten, doe in het kookwater een beetje azijn, dat houdt de vis stevigsnipper de ui en bak deze goudbruin in de boter. Doe alles, behalve het paneermeel, bij elkaar en kneed goed door elkaar, ondertussen nog zoeken naar achtergebleven graatjes.
Als de massa mooi smeuïg is vorm je er platte koekjes van met een doorsnede van 7 cm en ongeveer 2 cm dikte. wentel ze door het paneermeel, en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Bak ze nu, liefst in een tefal-koekepan, in ruim boter of olie goudbruin.