Werken als reisbegeleider een ervaring om nooit te vergeten.

Een nieuw vakantieseizoen staat voor de deur. De brochures liggen bij de klanten, de boekingen komen binnen en dus zijn de voorbereidingen op de reis alweer in volle gang. Zo ook bij Cycletours. Voor de afdeling Reisbegeleiding betekent dit dat er weer nieuwe begeleiders worden gezocht en opgeleid. Maakt u komend seizoen deel uit van het team reisbegeleiders?

Cycletours is al meer dan 25 jaar dé specialist in fietsvakanties. Door het grote en gevarieerde aanbod, zijn haar klanten zeer uiteenlopend. Zo organiseren zij cyclosportieve uitdagingen voor de sportievelingen, groeps- en individuele fietsvakanties voor gezinnen en recreatieve fietsvakanties voor volwassenen in en buiten Europa. Een belangrijk onderdeel van de reizen zijn de reisbegeleiders. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers aan de reizen optimaal kunnen genieten.

De reisbegeleiders van Cycletours variëren qua leeftijd en ervaring. Zo zijn er begeleiders vanaf 18 jaar tot ongeveer 70 jaar. Zij hebben een paar belangrijke zaken gemeen. Liefde voor fietsen, verzorgend ingesteld, gastvrij, actief en ze zijn sociaal ingesteld. Ondanks het grote aantal begeleiders dat jaarlijks terugkeert als reisbegeleider is Cycletours voor het komende seizoen Cycletours ook op zoek nieuwe begeleiders. De werkzaamheden van een reisbegeleider zijn zeer uiteenlopend. Creativiteit, verwentalent en gastvrijheid zijn hierbij belangrijke kernwoorden. Algemene taken van een reisbegeleider zijn het verzorgen van het bagagevervoer, het bevorderen van het fiets- en vakantieplezier en verricht ze de organisatorische werkzaamheden.

Een reisbegeleider heeft daarnaast nog een specifieke taak. Op alle fietsvakanties gaat er een fietstechneut mee. De techneuten worden mede door de Nederlandse Toer Fiets Unie voorbereid op hun werk. Op de reizen zorgt de techneut voor technische assistentie voor, tijdens en na het fietsen, hij motiveert de deelnemers, geeft advies over fietshouding en bespreekt dagelijks de route-informatie. Verder zorgt hij voor een lunchstop of soepservice onderweg en is hij verantwoordelijk voor de uitgifte van de huurfietsen.

Verder gaat op alle kampeerreizen een kok mee. De kok maakt, bij grote groepen in samenwerking met de koksmaat, een heerlijke afwisselende 3-gangenmaaltijd klaar. Een maaltijd die aansluit bij de behoefte van de deelnemers, die bij toerbeurt onder het genot van een wijntje ook een handje zullen helpen bij de voorbereidingen. ‘s Ochtend verzorgt de kok ook een uitgebreid ontbijt. De koks volgen voorafgaande aan hun reis een masterclass van een topkok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Karel V.

Op de fietsvakanties met kinderen wordt het team van drie of vier begeleiders gecomplementeerd door de kinderbegeleider. Zij organiseert activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Op deze manier kunnen zowel ouders als kinderen de vakantie van hun leven hebben! Het aantal kinderen per groep verschilt van ongeveer12 tot 22 kinderen. Als begeleider kan je worden ingezet op hotel- of kampeerreizen.

Lijkt het je leuk om ook als reisbegeleider te gaan werken? Cycletours vraagt minimaal vier weken beschikbaarheid. De eerste reizen beginnen in april. Met name de maanden juli en augustus zijn de meeste begeleiders onderweg om de reizigers een fantastische vakantie te bezorgen. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.reisbegeleiding.nl. Hier kunt u online het sollicitatieformulier invullen. Bellen kan ook op 020 5218 440/2. De afdeling Reisbegeleiding nodigt u van harte uit om te solliciteren.Leave a Comment