Wij helpen mensen met Parkinson, Alzheimer en kanker .. helpt u m

We doen mee met een distributed computing project. Dit is voor de meeste mensen misschien een moeilijke term maar het werkt heel eenvoudig. Met een distributed computing programma op uw computer kunt u helpen met berekeningen voor speciale onderzoeken waarvoor heel veel computers nodig zijn. Zo is er het Folding@Home project waarbij u helpt medicijnen te vinden voor Parkinson, Alzheimer en diverse varianten van kanker.

Het mooie van deze software is dat het programma op de achtergrond draait en dat u er geen last van heeft. Als u even niets doet gaat het programma moleculen berekenen voor deze ziektes en als u zelf druk bezig bent op de computer doet het programma niets.

Nu is het zo dat wij het team

50plusser.nl

gestart zijn en wij u vragen mee te helpen. Het enige dat u hoeft te doen is een klein programmatje downloaden en installeren. Als dit programma gestart is geeft u uw gebruikersnaam op en ons team nummer. Het team nummer is

91940


Downloaden en installeren


Om dit programma te downloaden kunt u kiezen uit een Windows of een Mac OS X versie.

Voor Windows gaat u naar


http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/Folding@Home503.EXE


en voor de Mac gaat u naar


http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH5.02-GUI.dmgU krijgt nu gelijk de vraag of het bestand wilt opslaan, sla het bestand ergens op uw computer op. Als het downloaden voltooid is start u het bestand op en installeerd u het programma. Dit is een kwestie van de intructies volgen. Als eerst klikt u op next, daarna yes, weer next, vul nu uw naam in en klik vervolgens nog 5 keer op next. Het programma wordt nu automatisch gestart en er komt rechts onder in beeld, naast de klok, een rood bloemetje in beeld. Druk met de rechter muisknop op de bloem en u ziet daar een optie Configure, klik deze aan en als het goed is krijgt u een scherm met instellingen. Vul hier uw

gebruikersnaam

in en het team nummer

91940

. Klik daarna op OK en u hoeft niets meer te doen. Het programma gaat nu z’n gang en helpt met het uitrekenen van medicijnen. Als u het leuk vindt om te zien wat er gebeurt, dubbel klik dan met de linker muisknop op het bloemetje en u ziet wat hij doet.

Voor wat extra info kunt u de plaatjes bekijken bij dit artikel.

Komt u er niet uit, ga dan even naar ons


contact forumulier


en stel uw vraag.

Alvast bedankt,

Het 50plusser.nl team.

Leave a Comment