Winterlezingen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Jachtopzichter Johan Wensink, Korhoendeskundige Bart Boers, Landschapsarchitect Hank van Tilborg van H+N+S Landschapsarchitecten en Vogelliefhebber Nico de Haan. Wat hebben deze vier mannen met elkaar gemeen? U komt ze alle vier tegen tijdens de gratis lezingen op De Hoge Veluwe op 27 januari en op 3, 10 en 17 februari. De onderwerpen zijn: ‘Wilde dieren’, ‘Het Korhoenproject’, ‘Het belang van het 8e inzicht – Vormgeven aan natuur(beleving) in een verstedelijkte samenleving’ en als laatste ‘Truckjes, list en bedrog in vogelland’. Reserveren is noodzakelijk.

Jachtopzichter Johan Wensink doet de aftrap op 27 januari. Een spreker met kennis van zaken en bezieling voor zijn vak. Hij werkte bij De Heidemij, Staatsbosbeheer en nu al zes jaar op De Hoge Veluwe. Johan: “Al van jongs af aan had ik belangstelling voor de natuur, dat ik mijn vak ervan maakte was een logisch vervolg”. Als hij begint te praten, zie je het als het ware voor je. Roodwild is Johans favoriet: “Edelherten kun je herkennen per dier, dat maakt het extra interessant. Je kunt ze volgen in hun ontwikkeling aan bijvoorbeeld hun gewei. Bij zwartwild is dat haast niet mogelijk.”

Toehoorders leren meer over het wild in het Park, zoals moeflons, edelherten en wilde zwijnen. “Ik vertel over hun leefgewoonten, wildbeheer en de functie van de jacht binnen het Park.” Op een heldere en nuchtere manier weet Johan zijn kennis over te dragen. Daarnaast zit hij vol anekdotes en spannende verhalen.

De vier lezingen zijn gratis, exclusief catering en entree tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe (kinderen € 3,50, volwassenen € 7). Reserveren voor de lezingen is noodzakelijk. Online reserveren kan op www.hogeveluwe.nl. Ook kunt u per e-mail boeken via reserveringen@hogeveluwe.nl of telefonisch op 0900-464 3835 (werkdagen, 20 ct/m).


Agenda Winterlezingen


27 januari Johan Wensink : ‘Wilde dieren’3 februari Bart Boers: ‘Het Korhoenproject’10 februari Hank van Tilborg: ‘Het belang van het 8e inzicht – Vormgeven aan natuur(beleving) in een verstedelijkte samenleving’17 februari Nico de Haan: ‘Truckjes, list en bedrog in vogelland’Leave a Comment