World Press Photo tentoonstelling in Wageningen

Vanaf 1 december tot en met 21 december is de internationale tentoonstelling van de World Press Photo in Wageningen te zien. Dit jaar is Wageningen de enige stad in Gelderland waar de indrukwekkende fototentoonstelling te zien is. De burgemeester van Wageningen is zeer vereerd dat het gelukt is om deze internationale tentoonstelling naar Wageningen te krijgen.

In Wageningen zal de expositie worden gehouden in de St. Johannes de Doper Kerk aan de Bergstraat 17. De expositie is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Uitzonderingen zijn de vrijdag en zondag. Op vrijdag is de tentoonstelling geopend tot 21.00 uur, en op zondag is de tentoonstelling geopend vanaf 12.00 uur. De winnende foto’s zijn opgedeeld in tien categorieën, en worden zo ook tentoongesteld.

Rondom de expositie worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Dit zijn onder andere de kunststukken door de stad, foto’s en schilderijen in winkels en cafés. Bij de HEMA zal er een fotowedstrijd georganiseerd worden met het thema ‘Wageningen’. Hier kan iedereen tot 9 november aan mee doen. Deze foto’s worden tijdens de expositie opgehangen in winkels en horecagelegenheden in Wageningen. De foto’s van de winnaars krijgen een plekje in de St. Johannes de Doper Kerk, als onderdeel van de World Press Photo tentoonstelling.

World Press Photo is van oorsprong een prestigieuze fotografiewedstrijd. Later werden de ingezonden foto’s ook daadwerkelijk tentoongesteld. Deze expositie vindt inmiddels plaats in 40 landen en trekt jaarlijks ruim één miljoen bezoekers. Naast het houden van een wedstrijd is het doel van de organisatie om de fotojournalistiek te stimuleren.

Kijk voor meer informatie over de World Press Photo op www.worldpressphoto.org.
Leave a Comment