Red Bull Knock Out op Scheveningse strand nu al historisch

Nederlanders en zand, het is in de loop van de geschiedenis al vaak een gouden combinatie gebleken. Eerst maakten we er met succes dijken van om ons kikkerlandje tegen de zee te beschermen. Nu gebruiken we het als strijdtoneel voor de Red Bull Knock Out; de heftigste strandrace ter wereld, die op zondag 18 november aan de Scheveningse kust zijn tweede editie gaat beleven.


De mulle en loodzware ondergrond, het meest kenmerkende aspect aan zand, ligt ons, zo getuigt de overzichtslijst van zeer succesvolle Nederlandse motorcrossers als Gert-Jan van Doorn, John van den Berk, Dave Strijbos, Kees van der Ven en Edwin Evertsen. Meervoudig Nederlands Kampioen Marc de Reuver voegde zich afgelopen jaar op majestueuze wijze toe aan deze lijst, door de eerste editie van de Red Bull Knock Out te winnen in een internationaal sterk bezet veld van niet minder dan 500 rijders.


Het race-format van de Red Bull Knock Out


Ook dit jaar strijden maar liefst 500 nationale en internationale motorcrossers onder auspiciƫn van de KNMV in 3 fases tegen elkaar, het loodzware parcours, de natuurlijke elementen en de lichamelijke uitputting. Tijdens de Knock Out Qualifier wordt het aantal rijders uitgedund van 500 naar 200. Vervolgens brengt de Knock Out Elimination het aantal terug naar 50. Deze happy few zullen in de Knock Out Final uitmaken welke rider uiteindelijk als eerste over de finish komt. En zich de winnaar mag noemen van de Red Bull Knock Out 2007!

Naast de bekende verplichte pitstop in de eerste 2 fases zijn enkele spectaculaire onderdelen aan de strandrace toegevoegd. Zo moeten de rijders dit jaar per ronde in alle hectiek kiezen of ze het bochtige klaverblad links of rechts oversteken, scheiden enkele zeer steile schansen de mannen van de jongens en komen alleen de allersterkste rijders zonder valpartijen over het superlange wasbord. Kortom, alle ingrediƫnten zijn aanwezig voor een spannend evenement. Of er opnieuw een Nederlandse rijder gaat winnen is allerminst zeker. Wat al wel vast staat, is dat ook deze editie van de Red Bull Knock Out de geschiedenisboeken in zal gaan!

De toegang tot de Scheveningse boulevard met perfect zicht op de Red Bull Knock Out 2007 is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zendt RTL 7 de race op zondagmiddag 18 november uit.
Leave a Comment