Wielrenklassieker Luik-Bastenaken-Luik 25e editie

Zaterdag 11 augustus 2007Aangezien de deelnemerslimiet van 5.000 (meer dan 10 landen!) vrijwel is bereikt zal er geen na-inschrijving meer zijn bij de start in Luik. Als u zich nog niet heeft ingeschreven, is meedoen aan deze wielrenklassieker dus helaas niet meer mogelijk. Maar zeker zo relaxed is het als toeschouwer de sfeer te proeven van deze toerversie van Le Champion.

In de 235 kilometer lange klassieker zijn vrijwel alle beroemde hellingen opgenomen die ook door de profs worden aangedaan.

Daarnaast kunnen deelnemers routes van 130 en 170 kilometer fietsen. Ook deze afstanden bieden de nodige uitdaging en geven niet alleen de deelnemers, maar ook de toeschouwers volop de gelegenheid te genieten van de entourage rondom deze tocht. Van tevoren kunt u het parcours bestuderen en geschikte aanmoedigingsplekken uitzoeken.

Hoewel het zwaarste gedeelte zich zowel bij de 170 als bij de 235 kilometer in de laatste tachtig kilometer bevindt, is er zeker geen sprake van een ‘vlakke’ aanloop. Dit gedeelte dient dan ook niet onderschat te worden!

De start vindt plaats vanaf Hotel Holiday Inn, Esplanade de l’Europe 2 in Luik.


Leave a Comment