Dag twee van de Nijmeegse Vierdaagse

Vandaag wandelde Johan vrolijk verder. Het was mooi wandelweer en hij kwam onder het wandelen veel interessante groepen lopers tegen. Ook herinnerde hij zich een bijzonder voorval van gisteren.

In ons vorige gesprek gaf hij al aan dat de route van vandaag over het algemeen als wat saaier wordt ervaren. De oorzaak hiervan is een aantal eentonige rechte stukken. De route begon met een stuk door de stad, op weg naar de Haterste vennen. Vandaar ging het via Alverna naar Wijchen.

In Alverna stond er familie langs de kant van de weg en ging de 50 km door naar Balgoij en via de dijk naar Niftrik. Via Wijchen trokken de wandelaars vervolgens door Beuningen. Ondertussen had Johan een aantal leuke groepen lopers ontmoet. Zo kwamen de Nederlandse lucht- en landmacht, Engelse Aircommandants en diverse groepen van de Politie langs. Allemaal in opperbeste stemming en ook vandaag werden er dus weer volop moppen getapt. Vanuit Weurt ging de stoet door de stad alvorens te finishen op de Wedren.

Gisteren is er nog wat leuks voorgevallen. Johan kreeg bij binnenkomst van een totaal vreemde vrouw een gladiool aangeboden. Dit is hem in de afgelopen 45 jaar nog nooit overkomen. Johan heeft nog volop praatjes: “Dit komt doordat mannen knapper worden naarmate ze ouder worden.”

Iedere avond bel ik met het wijkcentrum waar Johan overnacht. Hij ligt hier met 12 andere wandelaars op een kamer. Een van deze wandelvrienden is de oudste deelnemer Dhr. Inslegers. Ze hebben vanavond journalisten van Radio, Tv en andere media weg moeten sturen. Meneer Inslegers is ondertussen vermoeider van alle media aandacht dan van de Vierdaagse.

Iedereen verheugt zich op de wandeling van morgen. Dan gaat het via de zevenheuvelenweg door een prachtig gebied. Ondertussen gebiedt Johan me snel afscheid te nemen want de mannen gaan een ijsje halen.

Eet smakelijk!Leave a Comment