De omgeving van Pater Karel-Munstergeleen.

Nu de heiligverklaring een feit is, wordt de kapel van Pater Karel steeds vaker bezocht en vinden er bijzondere ontmoetingen plaats.Op zondag, 24 juni, wordt in de parochiekerk van Munstergeleen de heiligverklaring van Pater Carolus Houben gevierd. Er worden gratis bussen ingezet om de Pater Karel Hoeve te bereiken en er is een routewijziging aangebracht om te kunnen parkeren.

In juni 2007 is het zover. Op 4 juni wordt Pater Karel door de paus heilig verklaard en verandert het dorp Munstergeleen in een ‘magneet’ voor gelovigen, die heil en genezing komen vragen bij de kapel van Pater Karel.

Om jullie een indruk te geven van de weg naar Pater Karel toe, heb ik een aantal foto’s gemaakt van het gebied rondom Munstergeleen.

Het is langs de spoorlijn Sittard-Heerlen gelegen en als je met de trein komt, kun je in Geleen-Oost uitstappen. Vanaf de uitgang van het station kun je linksaf slaan en de eerstvolgende spoorwegovergang oversteken en aan de andere zijde van de spoorlijn door het ‘Kwaad Gat’ wandelen, waar het natuurgebied “Landschapspark De Graven” begint. Langs de spoorlijk ligt de Bergstraat.

Vervolgens steek je, aan het einde van de Bergstraat, de Beekstraat over. Een mogelijkheid is de verharde weg te volgen en een andere mogelijkheid is, langs de Geleenbeek te lopen. Na, pakweg 1 tot 1,5 km ontwaar je in de verte het geboortehuis en kapel van Pater Karel.

Wens iedereen een mooie wandeling en zinvol bezoek aan Pater Karel toe.

Leave a Comment