Het lijkt soms meer op carnaval dan op een Vierdaagse

Vandaag was net als gisteren een fantastische wandeldag. Zonovergoten en gedurende de hele dag was er een wisselwerking tussen het publiek langs het parcours en de wandelaars.

Meneer Inslegers werd net als de voorgaande dagen gedurende de wandeling door journalisten aangesproken. Als oudste deelnemer en oud kapitein in het leger is hij met zijn 90 jaar een wandelende advertentie voor de Vierdaagse.

De wandeling ging vandaag over de zevenheuvelenweg. Een prachtig parcours met een aantal flinke heuvels. Hierdoor zijn er meestal op de derde dag veel uitvallers. Maar in vergelijking met andere jaren viel het vandaag met 1087 uitvallers best mee.

De Nijmeegse Vierdaagse is volgens Johan speciaal: “In Groesbeek was het vandaag een groot uitbundig feest. Ik heb met de International Marching Leage in 23 verschillende landen gelopen maar Nijmegen kunnen ze nooit evenaren. Het lijkt soms meer op carnaval dan op een Vierdaagse”

De laatste dag van de Vierdaagse is traditiegetrouw de dag der Gladiolen. De stoet gaat eerst door de stad, dan via St. Walrick, Linden, Overasselt, Beers, Cuijk, Mook en Malden terug naar Nijmegen, via de Via Gladiola (St. Annastraat).

Helaas spreken wij Johan niet meer aangezien hij na de finish direct door gaat naar huis. We willen hem bedanken voor zijn verhaal en morgen veel wandelplezier toewensen.


Leave a Comment