VijftigPlusser.nl – Oceans4: Scheveningen – Oostende (2) – 50 PLUS, ACTIEF EN GEZELLIG!

Maandag 18 juli Na een nacht te zijn blijven liggen in Oostende (vanwege de behoefte aan verse dingen) begon de volgende dag met het nieuws dat Jurriaan 40 graden koorts had.

Later nam dit gelukkig snel weer af, maar schrikken doe je toch eventjes. Nico en Wilma gingen boodschappen doen en de jongens (op Jurriaan na) gingen iets zoeken om te voetballen. Er was natuurlijk nergens een voetbalveld te vinden. Eenmaal terug op de boot maar even gegeten om daarna een duik te nemen in de haven, jammer genoeg zonder Jurriaan die steeds droomde over knakworstjes. Na het avondeten (Wilma had lekkere vis gemaakt) ging Yorick foto’s maken van het schilderij in het restaurant van gisteren.

Ondertussen waren er alweer 3 buren bijgekomen, en met zijn vijven aan één steiger liggen is veel. Als Nico dan vraagt om een extra lijntje van het schip naar de wal te leggen doen de buren behoorlijk lastig, waarop Nico zoiets heeft van: zeg het gewoon als je er geen zin in hebt.

‘s Avonds zou er om 23:00 uur vuurwerk afgestoken worden (jaja en het is niet eens oud en nieuw) vanaf de boulevard. Nadat de jongens hadden gekaart (de zieke Jurriaan moet ook beziggehouden worden) vertrokken iedereen behalve Jurriaan naar de boulevard. Na 20 minuten prachtig vuurwerk en enorm veel regen en wind was het welletjes en gingen Miklós, Marijn en Yorick nog een pintje (Yorick heeft het sinds we in België zijn alleen nog maar over pintjes in plaats van biertjes) drinken. 0:00 uur was wel weer laat genoeg om ons bed op te zoeken.


Dinsdag 19 juli


Ik (Yorick) kan nu eindelijk ook wat voor de site schrijven.

We zitten inmiddels al in Oostende (België). Het weer van de laatste dagen is werkelijk fantastisch. Strakblauwe lucht en weinig maar genoeg wind.

De eerste dag van vertrek vanuit Zaandam liep een beetje gestresst.

Het was moeilijk wegkomen doordat alles overal lag (ik kon niks vinden), nog even afscheid nemen van mensen, dan toch realiseren dat je nog je zonnebril thuis hebt laten liggen en uiteindelijk maar de touwen losgooien om maar gewoon weg te zijn. Bij elke brug stonden weer vrienden en kennissen die ons nog even wilden uitzwaaien. Uiteindelijk was Arjan de laatste die ons uitzwaaide op een klein half ondergelopen steigertje.

Opa en oma die voeren nog even mee tot de sluis van IJmuiden en namen afscheid met een korte borrel. Ondertussen was de Thalassa (bootnaam), vrienden van ons die meevaren tot Frankrijk, al door de sluis gevaren en in de haven van IJmuiden gaan liggen. Later voeren wij ook door de sluis en gingen naast ze in de haven liggen.

Na een beetje opruimen was ik de kant opgegaan om Merel op te zoeken. Na 10 min lopen vond ik het huisje en ben ik met Merel naar de boot gegaan, want die had ze nog niet gezien. Later gingen Miklós, Jurriaan, Merel en ik een ijsje halen op de kant en beetje met de bal kloten.

Later die avond bracht ik Merel terug naar haar strandhuisje en nam ik ook afscheid van haar.

De volgende ochtend na het ontbijt kwamen de eerste mensen al aan boord die ons nog even kwamen uitzwaaien. Arjan was ook nog even langsgekomen om een CD’tje met foto’s van vertrek uit Zaandijk te geven (zullen later wel een paar op de site komen). Om half drie vertrokken we uit IJmuiden en zochten op de pier naar onze uitzwaaiers. Toen de pier uit zicht begon te raken ging ik maar even achter op het dek zitten. Het was prachtig weer en weinig wind dus het was heerlijk zonnen.

Ik ben een paar keer in slaap gevallen met me MP3 nog aan. En na drie/vier uur zonnen was ik al aardig bruin. Rond kwart voor zeven waren we in Scheveningen

De volgende dag voeren we al toen ik wakker werd. We waren om acht uur ‘s ochtends vertrokken en aangezien ik met Ruby, Michelle, Miklós en Marijn (van de andere boot) de avond ervoor nog ff een biertje was gaan drinken en we half één pas terugwaren had ik geen zin acht uur al wakker te worden.

Om elf uur ging ik buiten maar eens kijken en toen het alweer strakblauw was met weinig wind was ik maar weer achter op het dek gaan liggen zonnen.

Na opnieuw met MP3 in slaap te zijn gevallen in de zon was ik alweer een beetje bruiner. Ik belde nog even voor de laatste keer met Kim.

Uiteindelijk was ik toch maar aan Engels begonnen, scheelt later weer en het doodt de tijd. Eindelijk kwam Oostende in zicht en om acht uur/half negen lagen we in de haven. Daarna ging ik met Miklós en me ouders uit eten. We waren aardig uitgehongerd en we gingen maar ergens zitten. Na een halfuur kregen we te horen dat ze door de voorraden heen zaten dus zochten we maar wat anders. De eettent daarna was erg mooi en stijlvol. De patat werd gewoon voor me opgeschept. En hier hadden ze nog wel genoeg voorraad. Er hingen ook twee prachtige schilderijen die ik van de eigenaar op de foto mocht zetten. Die zullen later op de site te zien zijn. De dag daarna bleven we liggen en hebben we door de stad gelopen en ‘s avonds na vuurwerk in storm en regen zijn we maar weer een Belgisch pintje (biertje) gaan drinken.

Yorick

(Oceans 4: het logboek van een wereldreis)

Leave a Comment