Hansaprado – vertrouwde techniek in een nieuw jasje

Een Hansa-klassieker in actuele stijl. De badkamerserie Hansaprado staat al meer dan tien jaar voor betrouwbare techniek en duurzaamheid. Hansapresenteert deze in een nieuwe, frisse look.

Het herziene design is het antwoord op de moderne badkamerstijl: het

verbindt traditionele waarden met een moderne vormgeving. Het enigszins naar voren hellende kraanhuis verleent Hansaprado een nieuwe dynamiek. Daarnaast zorgt het nieuwe design voor een grotere afstand tussen kraan en wand, waardoor ook in kleinere ruimtes een comfortabele bediening van de trekstang mogelijk is. De bedieningshendel van massief metaal loopt parallel aan de horizontale uitloop en sluit aan bij de vlakke, sculpturale vorm daarvan.

Door de in het stuurpatroon geïntegreerde waterrem en een van te voren

instelbare waterspaarstand is het mogelijk om tot 50 procent op water en energie te besparen. Bij de waterrem moet de gebruiker bij het openen van de kraan een lichte maar merkbare weerstand van de bedieningshendel passeren, voor een maximaal debiet (“2-traps-schakeling”). Met behulp van een stelschroef kan bovendien een individuele begrenzing van de waterhoeveelheid worden ingesteld,

waarmee het debiet kan worden beperkt tot ca. 6 liter per minuut. De

geïntegreerde heetwaterbeveiliging is eveneens individueel regelbaar. Deze vermindert niet alleen het risico van verbranding, maar zorgt ook voor lagere energiekosten doordat er minder onnodig warm water wordt gebruikt. En tenslotte: de precies op maat gemaakte keramische schijven met geïntegreerde vetdepots zorgen ervoor dat de bediening altijd licht en nauwkeurig is.

Het verchroomde kraanhuis bestaat – zoals overigens bij alle Hansa-kranen – uit de bijzonder corrosiebestendige en ontzinkingsarme messinglegering MS 63. Door het gebruik van dit materiaal wordt voorkomen dat zware metalen in het drinkwater terechtkomen.

Het Hansaprado-assortiment omvat naast de eengreepsmengkraan voor de wastafel een bidetkraan, opbouw- en inbouwkranen voor douche en bad, een 2-gats badmengkraan en een keukenkraan. Een nieuw en praktisch detail bij de badkraan is de kleine omstelling, die in de douchestand kan worden vastgezet, zodat een ongewenste automatische omzetting wordt voorkomen. De inbouwkranen zijn gebaseerd op het multifunctionele inbouwsysteem Hansavarox, dat dankzij de modulaire opbouw een uitbreiding achteraf, bijvoorbeeld met een thermostaat,

mogelijk maakt.

Leave a Comment