Te koop staande huizen nu ook op TomTom.

Huizen kijken is leuk, maar voordat je aan kijken toekomt, heb je al heel veel gekeken op internet. Veel keuze door het enorme aanbod maakt kiezen niet altijd eenvoudig. Gelukkig is er nu een initiatief om het de consument makkelijker te maken.

Huizen kijken wordt vanaf 21 september (09.00 uur) makkelijk met behulp van TomTom. Met de lancering van de ERA Navigator slaan de marktleiders ERA en TomTom de handen ineen. Huizen zoekend Nederland haalt opgelucht adem.

De adressen van te koop staande huizen kunnen nu via de ERA website in het populaire kastje geladen worden. Dat kan door een nieuwe en gebruiksvriendelijke techniek van TomTom. Elke zoeker kan zijn persoonlijke selectiecriteria toevoegen. Daardoor kan nu elke TomTom bezitter zijn eigen Open Huizen Route maken. ERA’s Open Huizen Route is inmiddels een gevestigd fenomeen. De open huizen vinden is echter voor velen nog altijd een uitdaging. Vanaf 21 september hoef je als “TomTomzoeker” dus geen kostbare tijd meer te verdoen aan rondjes rijden, maar rij je rechtstreeks en ontspannen van A naar B.

“Een hele praktische en goede dienst die uitstekend aansluit bij onze “sterk door service”-filosofie”, meent Arjan Terpstra, ERA’s Internet Project Manager. “ERA is in 2000 begonnen met het openstellen van te koop staande huizen in Nederland. Het principe is simpel: zien is kopen. Laat huizen van binnen zien aan ge├»nteresseerde woningzoekers, dan zal men sneller tot een bod komen of afhaken. Foto’s zeggen maar een deel. Inmiddels is onze actie op grote schaal door veel lokale makelaars gekopieerd. Dit alles heeft een enorme invloed gehad op de doorstroming van de woningmarkt. Omdat ERA als enige een landelijke Open Huizen Route organiseert, trekken wij een groot aantal kijkers van buiten de plaats of regio. Dat betekent per definitie dat die kijkers meer tijd kwijt zijn aan het zoeken naar het juiste adres. ERA houdt drie maal per jaar deze landelijke actie. De eerstvolgende is op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

De locatie van een huis is al decennia erg belangrijk bij de uiteindelijke keuze van kopers. We hebben een jaar geleden al ERA Earth gelanceerd. Hierdoor kunnen huizenkijkers van tevoren al via het populaire Google Earth kijken hoe de woningen gelegen zijn. Dat is een enorm handig hulpmiddel om de verwachtingen direct al bij te stellen. Door ERA Earth wordt het lijstje met huizen die je wilt gaan zien een stuk korter, omdat er altijd huizen afvallen vanwege de ligging. Dat zie je niet op de gewone fotopresentaties op andere woningsites.

Nu dan de ERA Navigator als slagroom op de cake: je sluit je TomTom aan op de pc, je selecteert de huizen die je wilt gaan bekijken en met de TomTom ‘wizard’ zet je je selectie huizen vervolgens eenvoudig en snel over. De huizenselectie staat vanaf dat moment in de lijst met ‘Points Of Interest’ (POI’s). Je rijdt er zo naar toe! Geen gedoe met het handmatig importeren van Excel-overzichten zoals vaak bij overzichten met flitspalen.

Echt een waardevolle aanvulling op onze Open Huizen Route acties! Overigens blijft deze dienst vanaf nu ook buiten ERA’s Open Huizen Routes om het hele jaar door beschikbaar. Dus op een zondagmiddag zelf een route plannen is ook mogelijk!”

Het Nederlandse bedrijf GlobeAssistant heeft in samenwerking emt TomTom deze nieuwe toepassing voor ERA ontwikkelt. Wereldwijd zijn voor de introductie van deze dienst door TomTom een aantal testpartners geselecteerd. Voor de makelaardij branche is ERA, als groot wereldwijd merk met vestigingen in 40 landen, geselecteerd. Overigens heeft de ANWB onlangs een route service voor de TomTom gelanceerd. TomTom verkoopt haar navigatiesystemen wereldwijd en is marktleider in Europa.

U vindt meer informatie over de Open Huizen Route van 6 oktober aanstaande en de ERA Navigator op www.era.nl en www.era.nl/navigator.

Zie meer informatie over TomTom op www.tomtom.nl en www.tomtom.com.

Nederland telt zo’n 180 ERA-makelaars, die allen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).Leave a Comment